Julens festligaste drink med glögg och martini – Glöggtini
Att dricka uppvärmt och kryddat vin har en lång historia bakom sig, redan på 1600-talet dök uttrycket ”glödgat vin” upp i vårt kalla och mörka land. Och tur är väl det! Vi svenskar fullkomligt älskar vår glögg och dricker flera miljoner liter varje vinter. Och nu för tiden njuter vi gärna av glöggens kryddiga smaker även i kall tappning.
Den här lyxiga men enkla drinken bjuder på smaker av gin, agave och glögg och ackompanjeras av en sockrad glaskant med kanel och lime. Perfekt att bjuda dina gäster på vid julminglet!
Så gör du en Glöggmartini
1 drink
Du behöver:
4 cl gin
1 cl agavesirap
en skvätt limejuice
10 cl vitvinsglögg
3 isbitar
Sockerkant:
2 tsk socker
1 tsk mald kanel
Garnering:
1 kanelstång
1 limeskiva
Gör så här:
- Blanda ihop socker och kanel på ett fat.
- Fukta yttersta kanten på ett cocktailglas genom att dra en limeklyfta mot glaset. Försök att dra limen så jämt över kanten som det går.
- Vänd upp och ner på glaset och doppa och vrid runt det i sockerblandningen tills du får en jämn, tät och fin kant.
- Lägg isbitarna i cocktailglaset.
- Häll på agavesirap, limejuice och gin.
- Toppa med vitvinsglögg.
- Lägg i en kanelstång och en limeskiva som dekoration.
- Servera direkt!
Läs mer:
Gin & Tonic spetsad med glögg – så gör du årets juligaste GT
Perfekt för glöggfesten! Blossa släpper eget glubbel
Blossa glögg 2019 – så smakar årets upplaga