Julig smoothie bowl med avokado, björnbär och kanel
På julafton är det många som äter samma typ av frukost som övriga julaftnar. Faktum är att hela 48 procent av svenskarna uppger att de äter en speciell julfrukost, enligt en undersökning av TNS-Sifo på uppdrag av ICA.
Risgrynsgröt med socker och kanel, vörtbröd med julskinka och senap eller julknäcke med kokta ägg är alla en vanlig syn på frukostborden i Sverige den 24 december.
Varför inte testa något nytt i år och kombinera trenden smoothie bowl med gamla klassiker på frukostbordet? Smoothie bowl är helt enkelt en smoothie som du häller upp i en skål och äter med sked i stället för med sugrör.
LÄS OCKSÅ: Bli pigg av nyttiga shots och smoothies i höst – här är fyra enkla recept
LÄS OCKSÅ: Ät trendigt: Citrusshot med ingefära och gurkmeja
Så här gör du en smoothie bowl:
– 1 1/2 msk riven färsk ingefära
– 1 avokado
– 250 g frysta björnbär
– 4 dl nötdryck
– 2 krm mald kanel
Toppingförslag:
Grovhackade dadlar, russin, torkade blåbär, torkade tranbär, grovhackad mandel, hasselnötter, valnötter, pistagenötter, chiafrön.
Gör så här:
Skala och riv ingefäran fint. Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadon med en sked. Mixa ingefära, avokado, björnbär, nötdryck och kanel tills det blir slätt. Servera i portionsskålar och toppa med valfri topping.