Juliga drinkar av Sveriges bästa bartender
Johan Evers utsågs nyligen till en av världens bästa bartenders. Inför julen 2016 har han tagit fram juliga recept på drinkar med Zacapa rom.
– Ett stort barndomsminne för mig var doften av äggtoddy och i dag har jag valt att tolka äggtoddyn på mitt vis med Golden Petate. Basen är en mix av en latinamerikansk drink, horchata (ris, mandlar, kokos och vatten) som blandas med Zacapa, berättar Johan Evers.
Fler recept på äggtoddy hittar du här >>
Golden Petate
Du behöver:
50 ml Zacapa 23
60 ml horchata
20 ml mandelmjölk
1 äggula
muskot
kokosflingor
Gör så här:
1. Tillsätt Zacapa, horchata, mandelmjölk, äggula och muskot till en shaker.
2. Torrskaka så ingredienserna blandas ordentligt.
3. Sila ner i ett kallt glas över krossat is.
4. Garnera med kokosflingor.
Dark & Stormy
Du behöver:
40 ml Zacapa Negra
80 ml ingefärssoda
en skvätt Lagavulin 16
en sifon eller SodaStream
Ingefärssoda:
400 ml vatten
200 ml limejuice
150 ml ingefärssaft
50 ml vaniljcordial
Gör så här:
1. Häll vatten, limejuice, ingefärssaft och vaniljkordial i en sifon eller SodaStream och tillsätt kolsyra.
2. För att skapa din ingefärsdricka: Mixa lika mycket färsk ingefärsjuice som vatten. Blanda i 60 procent socker och 40 procent vatten.
3. Häll Zacapa i ett glas och fyll upp med kolsyrad dricka. Toppa med is och addera en skvätt Lagavulin.
4. Garnera med en myntakvist. Färdig att servera!