Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vinterns 5 finaste (och godaste) cocktails

30 nov, 2017
Recept på goda drinkar till julen.
Ta favoritdrinkarna till en helt ny nivå med de här vintriga tolkningarna. Eller vad sägs om mimosa med tranbär, vit mojito eller moscow mule med smak av polkagris?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sätt en julig prägel på drinkarna och skapa något nytt och spännande.

I vinter är det säsongsbetonade cocktails som gäller, både när det kommer till smak, färg och utformning.

1. Vintervit mojito

Foto: Half baked

Ingredienser:

Limejuice från 1 lime

8 myntablad

1 msk socker

2 msk ljus rom

1 msk Malibu

4 msk kokosmjölk

Mineralvatten att toppa med

Granatäppelkärnor för dekoration
1 servering

Gör så här:

1. Muddla limejuice, socker och myntablad i ett glas. Fyll upp med is.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2. Blanda rom, Malibu och kokosmjölk i en blender. Häll i glaset och blanda.

3. Toppa med mineralvatten, myntablad och granatäppelkärnor.

Tips! Gör en större sats och förvara i en karaff.

2. Julig Moscow mule

Foto: Half baked

Ingredienser:

Krossad is

1,5 dl Ginger beer

1 dl granatäppeljuice

2-4 msk vodka (en smaksak)

1 msk limejuice

Granatäppelkärnor och sockrade myntablad för garnering
1 servering

Gör så här:

1. Fyll ett glas med is och tillsätt ginger beer, granatäppeljuice, vodka och limejuice. Blanda och garnera.

Annons

2. De sockrade myntabladen gör du genom att doppa myntabladen i vatten och sedan täcka dem med socker. Lägg dem på ett bakplåtspapper i rumstemperatur och låt torka i några timmar. Det går självklart bra att garnera med vanliga myntablad också.

Sockrade myntablad.

3. Tranbärsmimosa

Foto: The blond cook

Ingredienser:

Tranbärsjuice

Annons

Triple sec

Champagne eller valfritt bubbel

Färsk rosmarin och tranbär, för garnering
1 servering

Gör så här:

1. Fyll ett champagneglas med 1/3 tranbärsjuice, tillsätt en skvätt triple sec och fyll upp resten av glaset med champagne.

2. Garnera med en kvist av färsk rosmarin och tranbär.

4. Salted caramel white Russian

Foto: Kate la Vie

Ingredienser:

Salted caramel-sås

Is

Flingsalt

25 ml Baileys caramel flavor

25 ml Amaretto

75 ml av hälften grädde och hälften mjölk

Rosmarin för garnering
1 servering

Annons

Gör så här:

1. Ringla salted caramel-såsen i ett glas och fyll med is.

2. Tillsätt Baileys, Amaretto, gräddblandningen och is i en shaker och skaka. Häll upp i glaset och toppa med en rosmarinkvist och lite flingsalt.

5. Krämig cocktail med choklad och pepparkaka

Foto: Half baked

Ingredienser:

1 dl vodka

4 msk Kahlúa

4 msk chokladsås

1 tsk vaniljpulver

En nypa ingefära

1 dl grädde eller mjölk

Vispad grädde, polkagris och pepparkaksbitar för dekoration
4 serveringar

Gör så här:

1. Förbered glasen genom att rulla dem i chokladsås och sedan socker.

2. Fyll en shaker med is, vodka, Kahlúa, chokladsås, vaniljpulver och ingefära. Skaka väl.

3. Fördela i 4 glas och toppa med vispad grädde, polkagris och smulad pepparkaka.

Gör det själv: Hotshot med smak av lussebulleBrand logo
Gör det själv: Hotshot med smak av lussebulle

Läs mer:

Julen hos H&M Home 2018 – se bilderna här

5 goda drinkar från ELLE-galan

6 rosa drinkar du inte kan motstå 

Annons