Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Julskinka med äppelsalsa

01 jan, 2011
AvSuzanne Ribbing
Skär upp överbliven julskinka tunt eller köp färdigskivad och servera en smakrik äppelsalsa till. Riv över pepparrot och lägg på granatäppelkärnor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Julskinka med äppelsalsa.
Julskinka med äppelsalsa.

6 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

ca 24 skivor skinka

2 röda äpplen (helst en fast sort)

3 msk olivolja

1 msk honung

2 msk äppelcidervinäger

1 tsk fransk senap

1 knippe bladpersilja (går bra med fryst)

salt och peppar

3–4 cm pepparrot

granatäpple

Gör så här:

Lägg upp skinkan på ett stort fat eller på portionstallrikar. Kärna ur äpplena och riv dem på den grova delen av ett rivjärn, alternativt strimla med kniv. Lägg i en bunke och blanda med olivolja, honung, vinäger och senap. Blanda ner finhackad persilja och smaka av med salt och peppar. Lägg upp äppelsalsan på skinkskivorna, riv över rikligt med pepparrot och lägg på vackra granatäppelkärnor.

Annons