Julskinka med äppelsalsa
01 jan, 2011
AvSuzanne Ribbing
Skär upp överbliven julskinka tunt eller köp färdigskivad och servera en smakrik äppelsalsa till. Riv över pepparrot och lägg på granatäppelkärnor.
Annons
6 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
ca 24 skivor skinka
2 röda äpplen (helst en fast sort)
3 msk olivolja
1 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk fransk senap
1 knippe bladpersilja (går bra med fryst)
salt och peppar
3–4 cm pepparrot
granatäpple
Gör så här:
Lägg upp skinkan på ett stort fat eller på portionstallrikar. Kärna ur äpplena och riv dem på den grova delen av ett rivjärn, alternativt strimla med kniv. Lägg i en bunke och blanda med olivolja, honung, vinäger och senap. Blanda ner finhackad persilja och smaka av med salt och peppar. Lägg upp äppelsalsan på skinkskivorna, riv över rikligt med pepparrot och lägg på vackra granatäppelkärnor.
Annons