Julskinkesallad med rödbetor
17 dec, 2019
AvRedaktionen
Julig sallad med det lilla extra! Denna julskinkesallad med rödbetor ger vacker färg och smakar gott. Garnera med persilja eller färsk körvel.
Annons
6 portioner
Julskinkesallad:
350 g julskinka
3 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
1 msk senap
Salt och svartpeppar
1–2 msk rödbetssaft eller lag från inläggning
4 inlagda rödbetor
Garnering:
Persilja eller körvel
Gör så här:
- Strimla skinkan.
- Rör ihop majonnäs med crème fraiche och senap, smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner skinkan i dressingen.
- Blanda ner 1–2 msk rödbetssaft i salladen så färgen blir vackert rosa.
- Klyfta de inlagda rödbetorna och fördela på tallrikar eller på serveringsfat.
- Fördela skinkröran ovanpå.
- Garnera med lite persilja eller färsk körvel och servera.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons