Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Julstubbe

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Lättbakat julbröd med bikarbonat. Godast nybakat förstås, men limporna går utmärkt att göra i förväg och frysa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Julstubbe.
Julstubbe.

2 limpor

Du behöver:

4 1/2 dl grahamsmjöl

2 1/4 dl havregryn

4 1/2 dl vetemjöl

1 dl vetekli

1 dl linfrö

1 dl solrosfrö

2 1/2 tsk bikarbonat

1 dl flytande honung

2 tsk salt

1 liter filmjölk

matolja

ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°. Blanda alla ingredienser i en stor bunke till en deg. Smörj 2 brödformar med olja och ströbröd. Fyll formarna och grädda ca 1 timme. Kontrollera med en sticka att brödet är klart. Ta ut limporna ur ugnen och stjälp ur formarna. Linda in bröden i handduk och låt svalna.

Annons