Julstubbe
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Lättbakat julbröd med bikarbonat. Godast nybakat förstås, men limporna går utmärkt att göra i förväg och frysa.
Annons
2 limpor
Du behöver:
4 1/2 dl grahamsmjöl
2 1/4 dl havregryn
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
2 1/2 tsk bikarbonat
1 dl flytande honung
2 tsk salt
1 liter filmjölk
matolja
ströbröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°. Blanda alla ingredienser i en stor bunke till en deg. Smörj 2 brödformar med olja och ströbröd. Fyll formarna och grädda ca 1 timme. Kontrollera med en sticka att brödet är klart. Ta ut limporna ur ugnen och stjälp ur formarna. Linda in bröden i handduk och låt svalna.
Annons