Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig kaffeglass i chokladdoppad strut

25 maj, 2022
AvLinn Grubbström
AvSara Andersson
Recept på kaffeglass i chokladdoppad strut
Även vuxna vill ha något barnsligt gott – som den här krämiga kaffeglassen! Lyxa till det lite extra genom att servera i en chokladdoppad strut.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

Krämig kaffeglass

Busenkel glass med vuxen smak, som lyxas till extra genom att serveras i chokladdoppad strut.

Så gör du busenkel kaffeglass i chokladdoppad strut

4 portioner

Du behöver:

5 dl vispgrädde
1 burk (400 g) kondenserad mjölk, söt
2 msk starkt bryggt espressokaffe

Chokladdoppad strut:

20 g mörk choklad
4 glasstrutar
1 msk frystorkade jordgubbar
2 msk krossade kaffebönor

Gör så här:

  1. Vispa grädden hårt och fast i en skål. Blanda kondenserad mjölk och kaffe i en annan bunke och vänd sedan ner den vispade grädden i den kondenserade mjölken. Häll upp glassmeten i en form och ställ i frysen i 3–4 timmar tills glassen är fast.
  2. Smält chokladen och doppa kanten på strutarna i den, strö över frystorkade jordgubbar, låt torka. Skopa upp glassen i strutarna, strö över lite krossade kaffebönor. Servera genast.

Foto: Peter Kam

Annons