Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kaffegranité med limoncellogrädde

24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på kaffegranité med limoncellogrädde
Kaffegranité med limoncellogrädde är kaffe och efterrätt i samma glas – en dessert för de vuxna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

Kaffegranité med limoncellogrädde

Iskall kaffesorbet och krämig len grädde, succédessert som alla gillar!

Bjud på kaffegranité med limoncellogrädde

4 portioner

Du behöver:

1 dl snabbkaffepulver
1 liter kokande vatten
12 kardemummakapslar
1 ¼ dl socker

Limoncellogrädde:

5 dl vispgrädde
1 dl flytande honung + lite till servering
1 msk limoncello

Gör så här:

  1. Blanda kaffe och vatten, smaka av så du får rätt styrka på kaffet. Krossa kardemummakapslarna och ta bort skalet. Mortla kardemummafrön och socker i en mortel. Häll sockerblandningen i det varma kaffet och vispa tills sockret är upplöst. Låt kaffet svalna helt.
  2. Häll upp kaffet i en låg vid form och frys. Ta ut den då och då och skrapa runt i formen för att få fram iskristaller. Vispa grädden hårt och rör ner honung och limoncello. Ta ut kaffegranitén och skrapa ner den i fyra glas med hjälp av en gaffel. Lägg på en klick limoncellogrädde och ringla över lite extra honung.

Recept: Julie Polar de Greeve Foto: Julie Polar de Greeve, Stockfood/Europapress

Annons