Kaffegranité med limoncellogrädde
24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Kaffegranité med limoncellogrädde är kaffe och efterrätt i samma glas – en dessert för de vuxna!
Annons
Kaffegranité med limoncellogrädde
Iskall kaffesorbet och krämig len grädde, succédessert som alla gillar!
4 portioner
Du behöver:
1 dl snabbkaffepulver
1 liter kokande vatten
12 kardemummakapslar
1 ¼ dl socker
Limoncellogrädde:
5 dl vispgrädde
1 dl flytande honung + lite till servering
1 msk limoncello
Gör så här:
- Blanda kaffe och vatten, smaka av så du får rätt styrka på kaffet. Krossa kardemummakapslarna och ta bort skalet. Mortla kardemummafrön och socker i en mortel. Häll sockerblandningen i det varma kaffet och vispa tills sockret är upplöst. Låt kaffet svalna helt.
- Häll upp kaffet i en låg vid form och frys. Ta ut den då och då och skrapa runt i formen för att få fram iskristaller. Vispa grädden hårt och rör ner honung och limoncello. Ta ut kaffegranitén och skrapa ner den i fyra glas med hjälp av en gaffel. Lägg på en klick limoncellogrädde och ringla över lite extra honung.
Recept: Julie Polar de Greeve Foto: Julie Polar de Greeve, Stockfood/Europapress
Annons