Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kakor med röd grape och hasselnötter

19 nov, 2019
AvRedaktionen
Kakor med röd grape och hasselnötter
Sött möter syrligt! Dessa kakor med röd grape och hasselnötter är helt oemotståndliga. Garnera gärna med mynta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 kakor

Du behöver:

150 g hasselnötter

170 g smör

1 ½ dl (160 g) strösocker

2 röda grapefrukter

3 ägg

75 g crème fraiche

2 ½ dl (150 g) vetemjöl

1 tsk bakpulver

Garnering:

Myntablad

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 170°.
  2. Rosta hasselnötterna i 5 minuter i en varm, torr stekpanna.
  3. Lägg dem i en ren kökshandduk och gnugga av skalresterna.
  4. Ta en ⅓ av nötterna, hacka dem grovt och ställ åt sidan.
  5. Mixa resten av nötterna fint i en matberedare med knivverktyget.
  6. Smält smöret och vispa det med socker och rivet skal från den ena grapefrukten.
  7. Tillsätt äggen ett i taget och rör väl efter varje ägg så att smeten inte skär sig.
  8. Vänd ner de mixade nötterna, crème fraiche, vetemjöl och bakpulver i äggsmeten.
  9. Smörj sex små pajformar, ca 8 cm i diameter och fördela smeten i dem.
  10. Skär toppen och botten av varje grapefrukt, skär bort skalet och de bittra vita hinnorna.
  11. Skär fruktköttet i filéer med en vass kniv.
  12. Fördela filéerna i de ogräddade pajerna, strö lite socker över och grädda i ugnen i ca 25 minuter.
  13. Strö de hackade nötterna över kakorna, garnera gärna med lite mynta och servera.
Recept på kakor med röd grape och hasselnötter
Kakor med röd grape och hasselnötter.

Av: Camilla Zarah Lawes Foto: Columbus Leth

LÄS MER: Saftig chokladkaka med vit choklad-chantilly

Annons