Kakor med röd grape och hasselnötter
19 nov, 2019
AvRedaktionen
Sött möter syrligt! Dessa kakor med röd grape och hasselnötter är helt oemotståndliga. Garnera gärna med mynta.
Annons
6 kakor
Du behöver:
150 g hasselnötter
170 g smör
1 ½ dl (160 g) strösocker
2 röda grapefrukter
3 ägg
75 g crème fraiche
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
Myntablad
Gör så här:
- Värm ugnen till 170°.
- Rosta hasselnötterna i 5 minuter i en varm, torr stekpanna.
- Lägg dem i en ren kökshandduk och gnugga av skalresterna.
- Ta en ⅓ av nötterna, hacka dem grovt och ställ åt sidan.
- Mixa resten av nötterna fint i en matberedare med knivverktyget.
- Smält smöret och vispa det med socker och rivet skal från den ena grapefrukten.
- Tillsätt äggen ett i taget och rör väl efter varje ägg så att smeten inte skär sig.
- Vänd ner de mixade nötterna, crème fraiche, vetemjöl och bakpulver i äggsmeten.
- Smörj sex små pajformar, ca 8 cm i diameter och fördela smeten i dem.
- Skär toppen och botten av varje grapefrukt, skär bort skalet och de bittra vita hinnorna.
- Skär fruktköttet i filéer med en vass kniv.
- Fördela filéerna i de ogräddade pajerna, strö lite socker över och grädda i ugnen i ca 25 minuter.
- Strö de hackade nötterna över kakorna, garnera gärna med lite mynta och servera.
Av: Camilla Zarah Lawes Foto: Columbus Leth
Annons