Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pulled pork med coleslaw och sötpotatisklyftor

08 jul, 2019
AvRedaktionen
Pulled pork med kryddig coleslaw och sötpotatisklyftor.
Pulled pork är supergott att servera tillsammans med coleslaw och sötpotatisklyftor som här, men passar även bra i ett hamburgerbröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 personer

Tid: 6 timmar + torrsaltning över natten

Tips! Påbörja matlagningen dagen innan du vill servera den här rätten. Torrsaltning över natten kommer nämligen att möra köttet och få det att smälta i munnen.

Du behöver:

4–5 kg fläskkarré eller picknickbog

1 tekopp strösocker

1 tekopp grovt havssalt

2 kg sötpotatis i tunna klyftor

olivolja

salt och peppar

Kryddig coleslaw:

800 g fänkål, ca 5 st (strimlad)

15 g finhackad dill

1 liten rödkål (strimlad)

1 rödlök (fintärnad)

2 röda paprikor (strimlade)

juice från 1 citroner + rivet skal

2 1/2 dl majonnäs

3 msk strösocker

1 msk tabascosås

Gör så här:

Lägg köttet, urbenat, rullat och bundet med steksnöre, i en stor gryta kvällen innan tillagning. Täck med socker och salt och blanda ordentligt.

Låt stå i kylen över natten, vänd gärna köttet ett par gånger under kylningen.

Nästa dag, sätt ugnen på 150°. Ta ut fläsket ur kylen och torka av det innan du lägger det i en gryta. Häll i 2 dl vatten och täck med folie. Låt fläsket rostas i ugnen i 5–6 timmar tills det blivit mört och faller isär.

Annons

Ta bort folien efter halva tillagningstiden och vänd på fläsket om ena sidan börjar se för mörk ut. Ta fläsket ur ugnen 1 timme innan servering, men låt det ligga kvar i folien för att hålla värmen.

Sätt ugnen på 220°. Blanda fänkål, dill, rödkål, lök, paprika och rivet citronskal. Vispa ihop citronsaft, majonnäs, socker, tabasco och lite krydda i en skål. Häll över salladen och blanda väl. Detta kan göras redan en dag i förväg och coleslawen kommer ändå att hålla sig krispig.

Häll olivolja, salt och peppar över potatisklyftorna och sprid ut dem på 2 bakplåtar. Ställ i ugnen i 30–40 minuter tills de blir gyllenbruna. Skiva eller dra isär köttet och servera tillsammans med potatis och coleslaw.

Pulled pork med coleslaw och sötpotatisklyftor.
Pulled pork med coleslaw och sötpotatisklyftor.

Av: Jennifer Joyce
Foto: David Munns

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons