Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kall gurksoppa med räkor

05 okt, 2015
AvRedaktionen
Kall gurksoppa med räkor.
Kall gurksoppa på kokosmjölk med räkor och mynta. Passar perfekt som förrätt eller att bara njuta av som den är.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Ingredienser:

1 1⁄2 gurka

1 burk (400 ml) kokosmjölk

3 dl naturell lättyoghurt

3 kvistar mynta

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

Topping:

400 g färska räkor, skalade

1⁄4 klyfta vitlök

Skal och saft av 1⁄2 limefrukt

1 tsk hela kumminfrön

1⁄2 kruka koriander

Gör så här:

  1. Skala och tärna gurkan.
  2. Mixa 1 hel gurka (spara halvan) med kokosmjölk, yoghurt och finhackad mynta till en slät soppa. Salta, peppra och smaka av.
  3. Ställ in soppan i kylen så den blir riktigt kall.
  4. Blanda räkorna med den resterande tärnade gurkan, riven vitlök, limeskal och limesaft.
  5. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna.
  6. Häll upp soppan i djupa tallrikar, toppa med räkblandningen och strö över lite kumminfrön.
  7. Garnera med koriander.
Kall gurksoppa med räkor.
Kall gurksoppa med räkor.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons