Frisk kall rabarber- och äppelsoppa
26 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Ingen rätt är komplett utan efterrätt och efter en tung middag kan det vara gott med något lätt och friskt. Bjud på denna kalla rabarber- och äppelsoppa som serveras med en klick lättvispad grädde.
Annons
Kall rabarber- och äppelsoppa
Använd gärna fruktbitarna som silas bort från soppan till fruktsallad, glass eller liknande.
4 portioner
Du behöver:
250 g rabarber
3 äpplen
1 ekologisk citron
1 vaniljstång
4 dl vatten
Ca 1 ½ dl (150 g) strösocker
1 msk majsstärkelse
Garnering:
Röd skogssyra eller citronmeliss
Till servering:
Skorpor
Lättvispad grädde
Gör så här:
- Ansa rabarbern och kärna ur äpplena. Skär rabarber och äpplen i grova tärningar.
- Skiva citronen och fyll en stor kastrull med rabarber, äppelbitar, vatten, citronskivor och vaniljstång. Koka upp och låt småkoka i 15 minuter.
- Stäng av värmen och låt stå och dra i 30 minuter. Sila bort frukten och slå tillbaka vätskan i kastrullen. Smaka av med socker och ge soppan ett snabbt uppkok. Ta bort eventuellt skum.
- Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ut lite i taget i soppan, tills den får önskad konsistens. Tänk på att den tjocknar lite mer när den kallnar. Låt soppan kallna helt i kylskåp.
- Garnera med röd skogssyra eller citronmeliss och servera med skorpor och lättvispad grädde.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons