Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Udonnudlar med misobuljong och tempura

10 feb, 2017
AvRedaktionen
Udonnudlar med misobuljong och tempura.
Kalla vetenudlar, het buljong, nudeldipp och krispigt friterade grönsaker och tofu! Nudlarna dippas antingen i den heta buljongen eller i dippsåsen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 45 minuter

Dipp:

2 msk risvinäger

2 msk mirin

2 msk japansk soja

2 msk koreansk chilipasta

Misosoppa:

1 liter vatten

1 tsk dashipulver

4 msk misopasta

2 salladslökar (strimlade)

4 tsk wakamealger

Tempura:

200 g späda minimorötter

250 g späda gröna sparrisar

1/2 pkt haricots verts (150 g)

1 paket silkestofu (350 g)

1 liter neutral raps- eller solrosolja

1 kallt ägg

2 1/2 dl iskallt mineralvatten

1 dl vetemjöl

1 dl maizenamjöl

5 dl panko (japanskt ströbröd)

Till servering:

2 tsk rostade sesamfrön (gärna vita och svarta)

250 g udonnudlar

2 späda pakchoi (halverade)

flingsalt

Gör så här:

Rosta sesamfrön i torr stekpanna, låt svalna och lägg åt sidan till servering. Blanda vinäger, mirin, soja och chilipasta. Koka upp vatten med dashipulver och misopasta. Håll varmt tills servering. Lägg salladslök i 4 skålar tillsammans med wakamealger. Skölj grönsakerna och låt rinna av på kökshandduk. Skär tofun i stora tärningar. Värm oljan till 180°. Vispa ihop ägg, mineralvatten och mjöl. Doppa grönsaker och tofu i smeten och rulla sedan i panko. Fritera krispigt gyllenbrunt i den heta oljan och tag upp med hålslev. Låt rinna av på hushållspapper, salta med flingsalt. Koka samtidigt nudlarna enligt anvisning på förpackningen i rikligt med vatten. Lägg i pak choi när det återstår 3 min av koktiden. Häll av och skölj i kallt vatten, låt rinna av i durkslag. Servera de kalla nudlarna med pak choi, misosoppa, tempura och chilidipp. Strö rostade sesamfrön över nudlarna.

Udonnudlar med misobuljong och tempura.
Udonnudlar med misobuljong och tempura.

Av: Tove Nilsson
Foto: Jenny Grimsgård

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons