Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kalljästa kanelsnäckor med apelsinglasyr

11 dec, 2019
AvRedaktionen
Recept på kalljästa kanelsnäckor med apelsinglasyr
Dags att baka bullar? Dessa kanelsnäckor med apelsinglasyr är underbart goda. Garnera med sockerpärlor och chokladbitar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

32 snäckor

Du behöver:

5 dl standardmjölk

35 g jäst

2 dl strösocker

1 ägg

2 tsk stött kardemumma

1 tsk salt

16 dl vetemjöl

200 g mjukt smör

Kanelremons:

150 g mjukt smör

2 dl farinsocker

2 msk kanel

Apelsinglasyr:

2 dl florsocker

1 msk vatten

1–2 msk färskpressad apelsinjuice

Garnering:

Sockerpärlor

Chokladbitar

Gör så här:

  1. Värm mjölken fingervarm i en kastrull och slå sedan över den i en stor bunke.
  2. Smula ner och rör ut jästen.
  3. Tillsätt socker, ägg, kardemumma och salt. Blanda väl.
  4. Tillsätt mjöl och smör och arbeta ihop till en deg.
  5. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i kylskåpet i minst 8 timmar eller över natt.
  6. Vänd upp degen på ett mjölat bakbord, arbeta i ca 10 minuter.
  7. Dela degen i 2 lika stora bitar och kavla ut till 2 avlånga fyrkanter om vardera ca 30 x 60 cm.
  8. Rör ihop smör, farin och kanel i en skål.
  9. Bre ett jämnt lager kanelremons på degarna.
  10. Rulla ihop dem och skär varje rulle i ca 16 skivor.
  11. Fördela hälften av skivorna på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och lägg övriga sida vid sida i en bakplåtspappersklädd springform.
  12. Lägg dem inte alltför tätt, de ska ha lite plats att jäsa.
  13. Låt allt jäsa till dubbel storlek.
  14. Värm ugnen till 200°.
  15. Grädda kanelsnäckorna i 10–15 minuter och kakan i ca 30 minuter.
  16. Låt svalna på ugnsgaller.
  17. Rör ihop florsocker, vatten och apelsinjuice.
  18. Ringla över den avsvalnade kakan och bullarna.
  19. Garnera gärna med sockerpärlor och chokladbitar.
Recept på kalljästa kanelsnäckor med apelsinglasyr
Kalljästa kanelsnäckor med apelsinglasyr.

Av: Sanna Kekäläinen

Foto: Fabian Björk

Annons