Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kalventrecoté med vildsparris, vit tryffel och blommor

09 dec, 2014
AvSofie Nyblin
Vildsparris och tryffel kan vara knepiga att få tag i även under säsong, men lyckas du är den här rätten en lisa för själen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kalventrecoté med vildsparris, vit tryffel och blommor.
Kalventrecoté med vildsparris, vit tryffel och blommor.

4 personer

Du behöver:

4 skivor kalventrecôte

smör

2 knippen vildsparris

3 dl rött vin

1 tsk farinsocker

3 msk olivolja

1 kvist timjan

salt, svartpeppar

Till garnering:

2 ätbara blommor av olika sort

10 g vit tryffel (riven)

Gör så här:

Stek köttet i smör tills innertemperaturen är 56° (rosa) använd en stektermometer. Koka sparris i saltat vatten i cirka 1 minut. Häll vinet i en kastrull och koka tills hälften återstår. Tillsätt farinsocker och olivolja. Smaksätt med timjan, salt och peppar. Arrangera entrecôte och sparris på varma tallrikar och garnera med blommor och tryffel.

Från: ”Fest – om svar anhålles” av Micael Bindefeld.
Foto: Stellan Herner

Annons