Kalventrecoté med vildsparris, vit tryffel och blommor
09 dec, 2014
AvSofie Nyblin
Vildsparris och tryffel kan vara knepiga att få tag i även under säsong, men lyckas du är den här rätten en lisa för själen!
Annons
4 personer
Du behöver:
4 skivor kalventrecôte
smör
2 knippen vildsparris
3 dl rött vin
1 tsk farinsocker
3 msk olivolja
1 kvist timjan
salt, svartpeppar
Till garnering:
2 ätbara blommor av olika sort
10 g vit tryffel (riven)
Gör så här:
Stek köttet i smör tills innertemperaturen är 56° (rosa) använd en stektermometer. Koka sparris i saltat vatten i cirka 1 minut. Häll vinet i en kastrull och koka tills hälften återstår. Tillsätt farinsocker och olivolja. Smaksätt med timjan, salt och peppar. Arrangera entrecôte och sparris på varma tallrikar och garnera med blommor och tryffel.
Från: ”Fest – om svar anhålles” av Micael Bindefeld.
Foto: Stellan Herner
Annons