Kalvfärsbullar med kapris och dijonsenap
Tips! Köttbullarna går bra att laga i förväg och frysa in. Om du vill kan du dekorera med cocktailkapris och färsk rosmarin som på bilden.
Du behöver:
1 kg kalvfärs
1 gul lök
2–3 msk margarin
ca 1 dl ströbröd
2 1/2 dl mjölk
1 dl kapris
2 msk dijonsenap
2 ägg
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Finhacka löken och svetta den utan att den får färg i 1 msk margarin i en stekpanna. Låt svalna. Blanda mjölken och ströbrödet och låt stå och svälla. Finhacka kaprisen. Lägg färs, kapris, senap, lök, ägg och ströbrödsblandning i en bunke och rör ihop med elvisp. Salta och peppra. Gör ett smakprov och stek i en panna för att se om det behövs ytterligare kryddning. Forma lagom stora köttbullar och stek dem i resterande margarin. Se till att de blir genomstekta.