Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kalvmedaljonger med grillade grönsaker och färskostkräm

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Kalvmedaljonger med grillade grönsaker och färskostkräm.
Saftiga och möra kalvmedaljonger. Skär medaljongerna i två delar och servera med grillade grönsaker och färskostkräm samt örter. Lite bröd och färskpotatis är också gott till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

4 kalvmedaljonger

olja, till pensling

½ tsk salt

färskmald svartpeppar

Grillade grönsaker:

12 späda morötter, blasten kvar

12 salladslökar

Färskostkräm:

150 g färskost

1 dl crème fraiche

½ tsk salt med röksmak

färskmald svartpeppar

Till servering:

färska örter, till exempel körvel

färskpotatis

bröd

Gör så här:

Rör ihop färskost och crème fraiche. Smaka av med röksmakande salt och peppar.

Skölj morötterna, lämna lite av blasten kvar. Koka dem i 5 minuter i lättsaltat vatten. Skölj salladslöken, skär bort roten och dra bort det översta lagret med blad.

Pensla kalvmedaljongerna med olja, krydda med salt och peppar och grilla dem i grillpanna eller på utegrill, cirka 3–4 minuter på varje sida.

Grilla morötter och salladslök tills de får fina grillränder.

Skär medaljongerna i två delar, lägg upp på tallrik och servera med grönsaker och färskostkräm samt örter. Lite bröd och färskpotatis är också gott till.

Kalvmedaljonger med grillade grönsaker och färskostkräm.
Kalvmedaljonger med grillade grönsaker och färskostkräm.

Av: Gitte Rasmussen
Foto: Christine Christianssen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons