Kalvmedaljonger med grillade grönsaker och färskostkräm
4 personer
Du behöver:
4 kalvmedaljonger
olja, till pensling
½ tsk salt
färskmald svartpeppar
Grillade grönsaker:
12 späda morötter, blasten kvar
12 salladslökar
Färskostkräm:
150 g färskost
1 dl crème fraiche
½ tsk salt med röksmak
färskmald svartpeppar
Till servering:
färska örter, till exempel körvel
färskpotatis
bröd
Gör så här:
Rör ihop färskost och crème fraiche. Smaka av med röksmakande salt och peppar.
Skölj morötterna, lämna lite av blasten kvar. Koka dem i 5 minuter i lättsaltat vatten. Skölj salladslöken, skär bort roten och dra bort det översta lagret med blad.
Pensla kalvmedaljongerna med olja, krydda med salt och peppar och grilla dem i grillpanna eller på utegrill, cirka 3–4 minuter på varje sida.
Grilla morötter och salladslök tills de får fina grillränder.
Skär medaljongerna i två delar, lägg upp på tallrik och servera med grönsaker och färskostkräm samt örter. Lite bröd och färskpotatis är också gott till.
Av: Gitte Rasmussen
Foto: Christine Christianssen