Kalvtartar med violer och snabbpicklad lök
4 portioner
Du behöver:
400 g fryst, tinad kalvfilé (vill du ha mer smak på köttet väljer du oxfilé)
1 msk senap
2 msk kapris
4 skivor inlagd rödbeta
3 msk hackad kruspersilja
3 äggulor
lite färskpressad citronsaft
salt och svartpeppar
picklad lök
4 bananschalottenlökar
1 dl vatten
1 dl ättika, 6 %
1 dl (100 g) rörsocker
Till servering:
rostat bröd
pepparrotsvisp
Garnering:
5 ätbara blommor, t ex penséer eller violer, eller örter
Så här gör du:
1. Börja med den picklade löken: Skala och halvera lökarna på längden. Koka upp vatten, ättika och socker. Lägg ner lökarna i lagen och låt dem sjuda med i några minuter. Ta från värmen och låt löken stå och dra i lagen i 30 minuter.
2. Hacka köttet så fint du vill ha det och vänd ihop med senap.
3. Hacka kaprisen, finhacka rödbetan och persiljan och vänd ner i hacket.
Blanda sist ner äggulorna, smaka av med lite citronsaft, salt och svartpeppar.
Forma till biffar och fördela på tallrikar.
Servera med den snabbpicklade löken, garnera med några ätbara blommor eller örter. Rostat bröd och pepparrotskräm eller -visp är gott till.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Tonfisktartar med avokado och sesam