Halstrade kammusslor med blomkålspuré
20 apr, 2020
AvRedaktionen
Läckra halstrade kammusslor med ljuvlig blomkålspuré. Garnera med dragon och frasiga krutonger vid servering.
Annons
6 portioner
Tänk på! Grilla kammusslorna hett och snabbt, de får absolut inte bli överstekta och gummiaktiga.
Kammusslor med blomkålspuré:
½ stort blomkålshuvud
100 g smör
1 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
6 kammusslor
2 msk neutral rapsolja
Krutonger:
2 msk olivolja
1 skiva bröd, gärna mörkt rågbröd
Garnering:
1 knippe färsk dragon
Gör så här:
- Koka blomkålen mjuk i vatten.
- Slå bort vattnet och mixa blomkålen till en slät puré.
- Bryn smöret i en kastrull, tillsätt grädden och låt koka upp.
- Rör ner smörblandningen i blomkålspurén.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Vänd kammusslorna i rapsolja och grilla dem 30 sekunder på varje sida.
- Värm olivoljan i en stekpanna.
- Skär brödet i små tärningar och stek det gyllene.
- Fördela blomkålspurén i 6 små djupa skålar.
- Lägg kammusslor och krutonger ovanpå och garnera med färsk dragon.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Läcker sparris med stekta kammusslor och nötsmör
Annons