Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Halstrade kammusslor med blomkålspuré

20 apr, 2020
AvRedaktionen
Recept på halstrade kammusslor med blomkålspuré
Läckra halstrade kammusslor med ljuvlig blomkålspuré. Garnera med dragon och frasiga krutonger vid servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 portioner

Tänk på! Grilla kammusslorna hett och snabbt, de får absolut inte bli överstekta och gummiaktiga.

Kammusslor med blomkålspuré:

½ stort blomkålshuvud

100 g smör

1 dl vispgrädde

Salt och svartpeppar

6 kammusslor

2 msk neutral rapsolja

Krutonger:

2 msk olivolja

1 skiva bröd, gärna mörkt rågbröd

Garnering:

1 knippe färsk dragon

Gör så här:

  1. Koka blomkålen mjuk i vatten.
  2. Slå bort vattnet och mixa blomkålen till en slät puré.
  3. Bryn smöret i en kastrull, tillsätt grädden och låt koka upp.
  4. Rör ner smörblandningen i blomkålspurén.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Vänd kammusslorna i rapsolja och grilla dem 30 sekunder på varje sida.
  7. Värm olivoljan i en stekpanna.
  8. Skär brödet i små tärningar och stek det gyllene.
  9. Fördela blomkålspurén i 6 små djupa skålar.
  10. Lägg kammusslor och krutonger ovanpå och garnera med färsk dragon.
Recept på halstrade kammusslor med blomkålspuré
Halstrade kammusslor med blomkålspuré

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Läcker sparris med stekta kammusslor och nötsmör

Kammusslor med parmaskinka och anislikör

Festlig ceviche med kammussla, lime och chili

Annons