Kammusslor med brynt smör och basilika
13 dec, 2019
AvRedaktionen
Lyxa till det med skaldjur! Dessa läckra kammusslor med brynt smör och friterad basilika är både festliga och smakrika.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 dl olja med neutral smak
1 kruka basilika
150 g smör
1 msk balsamico
1 msk kapris
Salt och nymalen svartpeppar
Smör till stekning
8 kammusslor
Garnering:
1/2 ekologisk citron, skalet
Gör så här:
- Hetta upp oljan i en liten kastrull och fritera basilikabladen snabbt.
- Låt dem rinna av på dubbla lager hushållspapper.
- Ställ åt sidan.
- Smält smöret i en kastrull, hetta upp så det blir brunt i färgen.
- Ta från värmen och blanda ner balsamico och kapris.
- Peppra lätt och ställ åt sidan.
- Torka kammusslorna torra genom att ”dutta” lite hushållspapper över dem.
- Salta lätt och stek i het stekpanna med lite smör.
- Låt dem hastigt få färg, steker du för länge blir de gummiliknande.
- Det är godare om de har lite rå kärna i mitten.
- Riv citronskalet fint.
- Fördela musslorna på assietter eller musselskal, skeda över brynt smör och garnera med friterad basilika och lite rivet citronskal.
Av: Nadia Mathiasen, Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Chris Tonessen, Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons