Kammusslor med parmaskinka och anislikör
18 dec, 2019
AvRedaktionen
Lyxa till det med kammusslor! Dessa kammusslor med salt parmaskinka och anislikör är svårslagna. Droppa lite citronsaft över och servera med rostat bröd.
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 klyftor vitlök
2 schalottenlökar
smör eller olja till stekning
8 skivor parmaskinka
400 g kammusslor
2 msk anislikör, t ex Pernod
1 knippe gräslök
Salt och peppar
Till servering:
Citronsaft och -skal
Rostat lantbröd
Gör så här:
- Skala och hacka vitlök och schalottenlök fint.
- Stek i smör eller olja, tills löken blir glansig och genomskinlig.
- Skär parmaskinkan i mindre bitar och fräs ihop med lök i pannan.
- Stek kammusslorna i samma panna ett par minuter.
- Tillsätt anislikör och stek under omrörning tills likören ångat bort.
- Krydda med finhackad gräslök, salt, peppar och lite rivet citronskal.
- Droppa lite citronsaft över och servera med rostat bröd.
Av: Sanna Kekäläinen, Raisa Laine, Sari Sirén
Foto: Kirsi-Marja Savola
LÄS MER:
Annons