Kammusslor med ramslöksmajo
17 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Kammusslor med ramslöksmajo är en lyxig och läcker förrätt med fina, klassiska smaker.
Annons
Kammusslor med ramslöksmajo
Ramslök kan du byta ut mot färsk spelat och 1 vitlöksklyfta. Servera gärna i vackra musselskal.
4 portioner
Du behöver:
12 kammusslor
4 ramslöksblad
25 g Västerbottensost
4 msk ströbröd
30 g smör ramslöksmajo
8 ramslöksblad
1 äggula
1 ägg
1 tsk dijonsenap
2 tsk sherryvinäger
2 dl smakneutral olja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på grillfunktion. Smörj ett ugnsfast fat med lite smör och fördela kammusslorna däri. Har du musselskal smörjer du dem och lägger ner musslorna. Skölj och torka ramslöksbladen och hacka dem fint. Riv osten grovt.
- Blanda ramslöksblad, ost, ströbröd och smör i en skål. Fördela blandningen över musslorna. Ställ in fatet i ugnen i 6–8 minuter, tills toppingen har smält och fått fin färg.
- Skölj och torka ramslöksbladen till majon. Lägg i en behållare för stavmixer. Tillsätt äggula, ägg, senap och vinäger. Sätt ner stavmixern i den höga behållaren utan att börja mixa.
- Häll oljan över mixerhuvudet och börja mixa ihop majonnäsen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer vinäger.
- Servera de gratinerade kammusslorna med ramslöksmajo.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons