Kanderade apelsinskal
Tid: cirka 50 minuter
Du behöver:
2 apelsiner
1 1/2 dl socker
2 dl vatten
1 msk ljus sirap
Gör så här:
Tvätta apelsinerna i ljummet vatten. Skär sedan skalet i långa tunna remsor, undvik att få med det vita som smakar beskt. Skär remsorna i tunna strimlor. Fyll en rymlig kastrull med vatten. Lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i cirka 5 minuter. Sila bort vattnet och upprepa samma sak 3 gånger. Koka upp socker, vatten och sirap i en tjockbottnad kastrull över låg värme till en lag. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills lagen har tjocknat. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de blir täckta. Lagen går fint att spara och använda till att ringla över desserter.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner