Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kanderade apelsinskal

01 apr, 2017
AvRedaktionen
Kanderade apelsinskal.
Kanderade apelsinskal är perfekt att pigga upp desserten med! Prova till exempel att strö apelsinskalen över en chokladkaka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: cirka 50 minuter

Du behöver:

2 apelsiner

1 1/2 dl socker

2 dl vatten

1 msk ljus sirap

Gör så här:

Tvätta apelsinerna i ljummet vatten. Skär sedan skalet i långa tunna remsor, undvik att få med det vita som smakar beskt. Skär remsorna i tunna strimlor. Fyll en rymlig kastrull med vatten. Lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i cirka 5 minuter. Sila bort vattnet och upprepa samma sak 3 gånger. Koka upp socker, vatten och sirap i en tjockbottnad kastrull över låg värme till en lag. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills lagen har tjocknat. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de blir täckta. Lagen går fint att spara och använda till att ringla över desserter.

Kanderade apelsinskal.
Kanderade apelsinskal.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons