Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kanderade äpplen med lakrits

18 nov, 2012
AvJenny Norberg
Kanderade äpplen med krossade lakritskarameller och rosetter. Julens vackraste godis!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0059_EMV1106.pdf
Kanderade äpplen.

6–8 äpplen

Tid: 20 minuter

Du behöver:

6–8 Ingrid Marie-äpplen (eller annan liten röd äppelsort)

4 1/2 dl strösocker

2 dl vatten

1 msk flytande glykos

röd karamellfärg (några droppar)

6–8 grillpinnar (svartmålade med giftfri färg)

Garnering:

2 meter smala, svarta sidenband till rosetter

krossade lakritskarameller

Gör så här:

Måla pinnarna i god tid innan du börjar med äpplena. Tvätta och torka äpplena, stick ner grillpinnarna så att de sitter fast ordentligt och placera dem på en bricka med bakplåtspapper. Koka socker och vatten på svag värme tills sockret löst sig och ta bort eventuellt skum med en slev. Häll i glykos och karamellfärg och koka vidare i cirka 20 minuter. Om sockret kokar för kort tid blir ytan på äpplena seg i stället för knäckig. Ta av kastrullen men låt plattan vara på om du behöver värma på sockret lite under arbetets gång. Doppa och snurra ett äpple i taget och ös på med karamellkrosset direkt,

Annons