Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kanel- och mandelkakor

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Här kan du själv välja hur stora bitar mandel du vill ha. Du kan även blanda i andra nötter som du gillar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kanel- och mandelkakor.
Kanel- och mandelkakor.

15 kakor

Du behöver:

3 äggvitor

200 g mandel (malen)

2 dl socker

1 tsk kanel

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa äggvitorna hårt. Blanda malen mandel, socker och kanel. Vänd ner äggvitorna lite i taget i den torra blandningen, det finns risk att smeten blir för lös om du häller i all äggvita på en gång. Klappa ut 2 längder av smeten och rulla dem i socker eller klicka ut till lagom stora kakor och vänd i socker. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt, grädda mitt i ugnen i 8–9 minuter. Om du har rullat ut till längder, skär dem i bitar när de är färdigbakade.

Annons