Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ljuvlig kanelkaka med kaffeglasyr

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på kanelkaka med kaffeglasyr
Bli dagens hjälte genom att duka upp den här alldeles fantastiska kanelkakan med kaffeglasyr på fikabordet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

Kanelkaka med kaffeglasyr

Justera kaffesmaken efter behovet av koffeinkick.

Baka en kanelkaka med kaffeglasyr

8 portioner

Du behöver:

125 g mjukt smör
125 g (1,3 dl) strösocker
125 g (1,6 dl) farinsocker
250 g (4,1 dl) vetemjöl
1 ½ msk malen kanel
1 ½ tsk bikarbonat
¼ tsk salt
3 ½ dl filmjölk

Kaffeglasyr:

35 g mjukt smör
150 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk rent kakaopulver
3 msk nybryggt kaffe

Till servering:

1 msk kakaonibs
¼ tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200° och lägg bakplåtspapper i en fyrkantig bakform, 22x22 cm.
  2. Vispa upp smör, socker och farinsocker med elvisp i en skål. Tillsätt mjöl, kanel, bikarbonat och salt och rör om. Tillsätt filmjölken lite i taget och rör ihop smeten tills den är jämn och utan klumpar.
  3. Fördela smeten i formen och baka kakan i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna på en plåt.
  4. Kaffeglasyr: Vispa ihop smör med florsocker, vaniljsocker och kakao med elvisp. Tillsätt kaffe lite i taget och rör till en tjock glasyr. Smaka på glasyren – kanske tål den lite mer kaffe.
  5. Bred ut kaffeglasyren över kakan i ett jämnt lager med en palettkniv, strö över kakaonibs och flingsalt. Servera genast eller ställ kakan i kyl i några timmar före servering.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth

Annons