Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt

25 jun, 2019
AvRedaktionen
Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt.
Grillade nektariner och persikor har väl inte undgått någon. Även ananasens sötma blir mer komplex och framträdande i en ljummen efterrätt. Servera med vaniljyoghurt och garnera med mynta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

2 ½ dl strösocker

1 vaniljstång, i långa strimlor

600 g färsk ananas,

skalad och klyftad

½ dl limesaft

½ dl lagrad rom

Till servering:

vaniljyoghurt

färsk mynta

Gör så här:

Strö sockret i en stor stekpanna och värm på medelvärme tills sockret smälter och börjar karamellisera, 4–5 minuter. Lägg ner den skurna vaniljstången och slå på 1 dl vatten under omrörning, var försiktig så att inte karamellen skär sig.

Tillsätt ananasklyftorna och rör om då och då tills de karamelliseras, det tar 3–4 minuter. Ställ åt sidan och häll på limesaft och rom, rör runt så att allt blandas.

Fördela i skålar, toppa med en klick yoghurt, skeda över lite sockerlag från pannan och garnera med mynta.

Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt.
Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt.

Av: Emma Knowles
Foto: William Meppem

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons