Karamelliserade äpplen med pepparkaka
17 dec, 2019
AvRedaktionen
Pepparkakor + äpplen = sant! Dessa karamelliserade äpplen med pepparkaka är magiskt goda. Servera med glass eller grädde till.
Annons
6 portioner
Karamelliserade äpplen med pepparkaka:
½ dl mandelflagor
6–8 äpplen
¾ dl strösocker
20 g smör
½ tsk kanel
10–12 pepparkakor eller andra goda kex
Till servering:
Vaniljglass eller lättvispad grädde
Gör så här:
- Rosta mandelflagorna gyllne i en torr stekpanna.
- Låt svalna på ett fat.
- Klyfta äpplena.
- Blanda socker, smör och kanel i stekpannan, värm på låg värme och rör tills allt blir ljusbrunt.
- Tillsätt äppelbitarna och låt steka med i 3–4 minuter, tills de är mjuka.
- Vänd ner mandelflagorna.
- Fördela på assietter eller i små skålar.
- Krossa pepparkakorna och strö över. Servera med glass eller grädde till.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons