Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Karamelliserade popcorn

29 maj, 2017
AvRedaktionen
Karamelliserade popcorn.
Man tror kanske att karamelliserade popcorn är barnens favorit, men vuxna är minst lika tokiga i dem! Servera gärna i individuella plastglas.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 glas

Tid: 15 minuter

Du behöver:

50 g popcornmajs

majsolja

140 g smör

140 g ljust muscovadosocker

Gör så här:

Poppa popcornen i majsolja. Häll upp i en vid stor skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sockret. Rör runt tills sockret smält och lösts upp i smöret. Häll sedan smöret över popcornen och rör om så att de täcks och blir karamelliserade av sockerröran. Låt svalna och servera i plastglas.

Karamelliserade popcorn.
Karamelliserade popcorn.

Recept och foto: Europapress

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons