Leilas karamellpopcorn
27 okt, 2015
AvRedaktionen
De här karamelliserade popcornen är fullkomligt livsfarliga. De är så goda, det största problemet kommer att vara att inte äta upp allt själv…
Annons
4–6 popcornstrutar
Tid: 15 minuter
Ingredienser:
1 liter varma poppade popcorn
salt
1/2 dl strösocker
1 tsk + 1 tsk smör
Gör så här:
Poppa popcorn och salta. Håll varmt under lock. Häll socker i en het stekpanna och låt smälta tills sockret får en karamelliserad ton (var aktsam så det inte bränns, det går blixtsnabbt). Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar. Tillsätt 1 tsk smör och rör ut.
Tillsätt därefter popcornen och blanda dem väl med karamellen. Tillsätt ytterligare 1 tsk smör igen och rör om.
Häll upp på en plåt med smörpapper och låt svalna. Lägg upp i strutar och servera.
Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fler av Leilas recept hittar du här.
Annons