Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Leilas karamellpopcorn

27 okt, 2015
AvRedaktionen
Leilas karamellpopcorn.
De här karamelliserade popcornen är fullkomligt livsfarliga. De är så goda, det största problemet kommer att vara att inte äta upp allt själv…
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 popcornstrutar

Tid: 15 minuter

Ingredienser:

1 liter varma poppade popcorn

salt

1/2 dl strösocker

1 tsk + 1 tsk smör

Gör så här:

Poppa popcorn och salta. Håll varmt under lock. Häll socker i en het stekpanna och låt smälta tills sockret får en karamelliserad ton (var aktsam så det inte bränns, det går blixtsnabbt). Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar. Tillsätt 1 tsk smör och rör ut.

Tillsätt därefter popcornen och blanda dem väl med karamellen. Tillsätt ytterligare 1 tsk smör igen och rör om.

Häll upp på en plåt med smörpapper och låt svalna. Lägg upp i strutar och servera.

Leilas karamellpopcorn.
Leilas karamellpopcorn.

Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fler av Leilas recept hittar du här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons