Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kardemumma- och hallonmaräng med färska bär

13 aug, 2014
AvRebecca Wictor
Denna dessert går perfekt att förbereda och sedan låta stå i eftervärme i ugnen fram tills det är dags att äta den. Marängen ska vara hård på ytan och krämig inuti. En perfekt dessert att ha på ditt bröllop eller sommarfesten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kardemumma- och hallonmaräng med färska bär.
Kardemumma- och hallonmaräng med färska bär.

12 st

Tid: 2 timmar

Ingredienser: 

3 äggvitor

2 msk färskmald kardemumma

2 dl socker

1 krm ättika

1 dl hallon (frysta går bra)

florsocker

2 liter blandade färska bär

Sätt ugnen på 120°. Vispa äggvitor tills du får ett fast skum, cirka 2 minuter. Tillsätt ättika och fortsätt vispa i 1 minut. Sikta försiktigt ner sockret och kardemumman under kraftig vispning och fortsätt vispa, mal ner kardemumma. Marängen skall vispa länge och bli väldigt fast, du ska kunna vända bunken upp och ner utan att marängen rinner ut.

Värm hallonen och rör om försiktig, vissa hallon skall fortfarande vara hela. Vänd försiktigt ner hallonröran i marängsmeten och klicka sedan upp marängen i suffléformar eller ungsfasta glas.

Grädda i ugnen i 1–1 1/2 timma, eller tills marängen rest sig och fått en hård yta – men den skall fortfarande vara mjuk och lite kladdig inuti. Hur lång tid detta tar beror på storleken på marängerna och formarna. Du kan sedan låta marängen vila i avstängd ugn.

Servera den tillsammans med färska bär och lite florsocker på toppen.

Recept: Filippa Löf Ersson
Foto: Lena Granefeldt

Annons