Kardemumma- och hallonmaräng med färska bär
12 st
Tid: 2 timmar
Ingredienser:
3 äggvitor
2 msk färskmald kardemumma
2 dl socker
1 krm ättika
1 dl hallon (frysta går bra)
florsocker
2 liter blandade färska bär
Sätt ugnen på 120°. Vispa äggvitor tills du får ett fast skum, cirka 2 minuter. Tillsätt ättika och fortsätt vispa i 1 minut. Sikta försiktigt ner sockret och kardemumman under kraftig vispning och fortsätt vispa, mal ner kardemumma. Marängen skall vispa länge och bli väldigt fast, du ska kunna vända bunken upp och ner utan att marängen rinner ut.
Värm hallonen och rör om försiktig, vissa hallon skall fortfarande vara hela. Vänd försiktigt ner hallonröran i marängsmeten och klicka sedan upp marängen i suffléformar eller ungsfasta glas.
Grädda i ugnen i 1–1 1/2 timma, eller tills marängen rest sig och fått en hård yta – men den skall fortfarande vara mjuk och lite kladdig inuti. Hur lång tid detta tar beror på storleken på marängerna och formarna. Du kan sedan låta marängen vila i avstängd ugn.
Servera den tillsammans med färska bär och lite florsocker på toppen.
Recept: Filippa Löf Ersson
Foto: Lena Granefeldt