Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Karibisk bönsallad med limemarinerade räkor

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
emv0803-088-1

Karibisk bönsallad med limemarinerade räkor

4 personer

Fruktigt, sött och syrligt i en härlig färgstark sallad. Kokosflagor finns i välsorterade hälsokost- eller mataffärer men det går lika bra med vanliga kokosflingor.

2 stora sötpotatisar (ca 1 kg) + olja

3 dl kokta svarta bönor (ca 100 g okokta)

1 kg räkor, stora, oskalade

(ca 400 g skalade)

300 g mango (gärna fryst)

200 g papaya

1/2 gurka

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 chili (urkärnad)

1 lime (saft och rivet skal)

1 dl rapsolja

1 kruka koriander

salt och svartpeppar

socker

blandad sallad (t ex isberg, mizuna, maché)

1 näve kokosflakes (eller -flingor)

Klyfta sötpotatis och baka i ugn med lite olja på 200° i ca 20–30 min. Koka bönorna, eller skölj burkbönor. Skala räkorna. Skär mangon och papayan i tärningar eller ta ut kulor med ett kuljärn. Skala och kärna ur gurkan och skär i halvmånar. Hacka lök, vitlök och chili. Blanda allt med limeskal, limesaft, rapsolja och hälften av koriandern. Krydda med salt, peppar och lite socker. Lägg sallad i botten och lägg övriga ingredienser ovanpå. Garnera med kokosflakes och koriander.

Annons