Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Karibisk lax med hetta

28 okt, 2011
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lax med smak av chili och ingefära.

 

4–6 personer

Tid: 40 minuter

 

Lite rom gör laxen extra smakrik och saftig.

 

800 g hel laxsida med skinn

2 tsk kryddpepparkorn

1/2 röd färsk chili (urkärnad och finhackad)

1/2 färsk ingefära (finriven)

2 tsk paprikapulver

2 tsk cayennepeppar

2 tsk muscovadosocker

2 tsk flingsalt

saften från 1 lime

2–3 msk mörk rom

 

Lägg laxen i en oljad gratängform eller långpanna med köttsidan uppåt. Stöt kryddpeppar i en mortel och blanda med chili, ingefära, paprikapulver, cayennepeppar, socker, salt och limesaft. Gnid in laxsidan med kryddblandningen. Droppa försiktigt över spriten. Stek laxen hel i mitten av ugnen på 175° i 15–20 minuter.

Annons