Karibisk lax med hetta
28 okt, 2011
AvJenny Norberg
Annons
4–6 personer
Tid: 40 minuter
Lite rom gör laxen extra smakrik och saftig.
800 g hel laxsida med skinn
2 tsk kryddpepparkorn
1/2 röd färsk chili (urkärnad och finhackad)
1/2 färsk ingefära (finriven)
2 tsk paprikapulver
2 tsk cayennepeppar
2 tsk muscovadosocker
2 tsk flingsalt
saften från 1 lime
2–3 msk mörk rom
Lägg laxen i en oljad gratängform eller långpanna med köttsidan uppåt. Stöt kryddpeppar i en mortel och blanda med chili, ingefära, paprikapulver, cayennepeppar, socker, salt och limesaft. Gnid in laxsidan med kryddblandningen. Droppa försiktigt över spriten. Stek laxen hel i mitten av ugnen på 175° i 15–20 minuter.
Annons