Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Japansk comfort food: katsu curry

19 apr, 2022
AvLouisa Lorang
Recept på katsu curry
Katsu curry är klassisk japansk comfort food och består av curry, pankopanerad kyckling och nykokat ris.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Katsu curry

Den japanska versionen av schnitzel, sprött och saftigt!

Så lagar du katsu curry

4 portioner

Du behöver:

Currysås:

1 stor lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 msk smakneutral olja, till stekning
4 msk curry
1 msk gurkmeja
2 dl kycklingbuljong
1 burk kokosmjölk
Salt

Panerad kyckling:

4 kycklingbröstfiléer
Salt
2 dl vetemjöl
3 ägg
4 dl panko eller ströbröd
2 msk smakneutral olja, till stekning

Topping:

2 pak choy
2 msk smakneutral olja, till stekning
Salt
200 g färsk rödkål
4 salladslökar

Till servering:

Kokt ris
2 msk svarta sesamfrön
1 lime
Chilisås, t ex sriracha

Gör så här:

  1. Currykatsusås: Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och riv dem grovt. Fräs allt i olja i en panna i cirka 4 minuter utan att det tar färg.
  2. Strö curry och gurkmeja över grönsakerna och låt fräsa med en kort stund. Tillsätt buljong och kokosmjölk och låt såsen koka under lock i 5–10 minuter. Mixa såsen med stavmixer direkt i pannan, och smaka av med salt och eventuellt mer curry.
  3. Katsu: Banka ut kycklingfiléerna lätt och strö över salt. Häll mjöl på en tallrik, vispa ägg i en annan och panko i en tredje tallrik. Vänd kycklingfiléerna i först mjöl, sedan ägg och till sist i panko.
  4. Stek de panerade kycklingfiléerna gyllene och frasiga i olja i het panna i cirka 5 minuter på varje sida. Krydda om det behövs med lite salt.
  5. Topping: Skölj pak choy, skär dem på längden och fräs dem hastigt i 1–2 minuter i olja i en het panna. Krydda med salt. Skölj rödkålen och skär den fint. Skölj salladslöken och hacka den fint. Lägg upp allt på ett fat.
  6. Servera ris i djupa tallrikar. Toppa med currysås och kycklingskivor. Garnera med pak choy, rödkål och sesamfrön och servera genast med lime och chilisås.

Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Annons