Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Key lime pie i glas

14 jun, 2017
AvRedaktionen
Key lime pie i glas.
Gillar du key lime pie kommer du att älska den här goda och enkla efterrätten med färska jordgubbar, lime, digestivekex, kondenserad mjölk och vispgrädde. Servera i glas och toppa en limeklyfta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

150 g digestivekex

50 g smör

200 g söt kondenserad mjölk

2 äggulor

1/2 dl färskpressad limejuice

1/2 tsk vaniljsocker

1/2 liter färska jordgubbar

2 dl vispgrädde

4 limeklyftor

Gör så här:

  1. Smula kexen med kniv i en matberedare.
  2. Smält smör och blanda med kexsmulorna.
  3. Rör samman kondenserad mjölk, äggulor, limejuice och vaniljsocker.
  4. Varva ”limekrämen” med kexsmulor och skivade jordgubbar i vackra glas.
  5. Garnera med vispad grädde och en limeklyfta.
Key lime pie i glas.
Key lime pie i glas.

Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons