Key lime pie i glas
14 jun, 2017
AvRedaktionen
Gillar du key lime pie kommer du att älska den här goda och enkla efterrätten med färska jordgubbar, lime, digestivekex, kondenserad mjölk och vispgrädde. Servera i glas och toppa en limeklyfta.
Annons
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
150 g digestivekex
50 g smör
200 g söt kondenserad mjölk
2 äggulor
1/2 dl färskpressad limejuice
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 liter färska jordgubbar
2 dl vispgrädde
4 limeklyftor
Gör så här:
- Smula kexen med kniv i en matberedare.
- Smält smör och blanda med kexsmulorna.
- Rör samman kondenserad mjölk, äggulor, limejuice och vaniljsocker.
- Varva ”limekrämen” med kexsmulor och skivade jordgubbar i vackra glas.
- Garnera med vispad grädde och en limeklyfta.
Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson
Annons