Kikärtscrêpes med spenat och mandlar
05 jan, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Vegetariska crêpes gjorda på kikärtsmjöl blir extra matiga när de fylls med kikärtor, grönkål och mandlar.
Annons
Kikärtscrêpes med spenat och mandlar
Vegetariska och matiga pannkakor med härliga smaker!
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 1/3 dl (100 g) kikärtsmjöl
1 2/3 dl (100 g) vetemjöl
1 tsk salt
3 dl lättfil
4 ägg
1 msk olivolja
Lite olja till stekning
Fyllning:
1 förpackning kikärter
1 msk olivolja till stekning
2 tsk za’atar-kryddblandning
1 tsk paprikapulver
200 g färsk grönkål
150 g babyspenat
40 g mandlar
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
1 näve färsk mynta
Gör så här:
- Blanda kikärtsmjöl, vetemjöl och salt i en skål. Vispa ner lättfilen med elvisp, till en slät smet. Vispa ner äggen och sist olivoljan.
- Låt smeten vila i rumsvärme i ½ timme. Vispa igenom smeten och tillsätt eventuellt lite vatten om den känns för tjock. Stek 8 tunna pannkakor i lite olja i en stekpanna.
- Skölj och låt kikärterna rinna av. Rosta dem gyllene i en panna med lite olja. Tillsätt za’atar och paprikapulver.
- Skölj och torka grönkålen och hacka den grovt. Skölj och torka spenaten. Hacka mandlarna grovt. Fräs kål, spenat och mandlar med kikärterna någon minut. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen på de varma pannkakorna, strö färsk mynta över och servera genast.
Foto: Betina Hastoft
Annons