Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kinesiska BBQ-ribs

16 sep, 2012
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0042_EMV1206.pdf

Kinesiska BBQ-ribs

ca 25 små ribs

Det här är vad begreppet ”finger licking good” innebär. Gör gärna dubbel sats när du ändå är igång – det kommer att gå åt. Buljongen blir en bra bas till en god buljongsoppa t ex den vietnamesiska phon.

1 1/2 kg små spare ribs (s k kamben)

4 stjärnanis

2 lagerblad

2 kanelstänger

5 svartpepparkorn

rejält med salt

marinad:

1 1/4 dl hoisinsås

2 msk kinesisk sojasås

2 tsk risvinäger

3 msk honung

4 vitlöksklyftor

2 msk riven ingefära

1/2 tsk sichuanpeppar

1 röd chili (urkärnad och tärnad)

till garnering:

gräslök och korianderblad

Koka revbenen i saltat vatten tillsammans med kryddorna i cirka 30 minuter. Ta upp och skär dem mellan benen. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg dem med ribsen i en stor skål eller påse. Marinera i cirka 30 minuter eller upp till 6 timmar. Lägg allt på en plåt, gärna med bakplåtspapper, och stek i ugnen, 200° i 30–40 minuter. Strö över gräslök och koriander vid servering.

Av: Ylva Bergqvist

Foto: Katja Halvarsson & Christel Nordberg

Annons