Kladdkaka med kaffefrosting
06 sep, 2022
AvLinn Grubbström
Lyxa till kladdkakan med en otroligt god kaffefrosting och du blir årets fika-hjälte!
Annons
Kladdkaka med kaffefrosting
En ovanligt elegant (och god!) kladdkaka.
8 portioner
Annons
Du behöver:
100 g smör
2 ägg
250 g (2 ¾ dl) socker
150 g (2 ½ dl) vetemjöl
40 g (1 dl) kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt frosting
100 g mjukt smör
300 g färskost, naturell
4 msk florsocker
4 msk kakao
4 msk starkt nybryggt kaffe
1 msk strössel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° och klä en springform med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker lätt med elvisp. Tillsätt smöret och vispa ihop smeten.
- Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och vispa ihop. Häll i formen och grädda ca 20 minuter – den ska vara mjuk och lite ogräddad i mitten. Låt kakan svalna i formen på galler och ställ den sedan i kylen minst 1 timme.
- Kaffeglasyr: Vispa smöret luftigt med elvisp. Vispa ner färskost, florsocker och kakao. Rör ner kaffet (om glasyren är väldigt fast, tillsätt upp till en msk vatten). Spritsa frostingen över kakan och strö över strössel.
Foto: Peter Kam
Annons