Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du en kladdkaka med ostbågar

11 mar, 2017
Ostbågar OCH kladdkaka. Yes! Nu kombinerar vi de två smakerna. Resultatet? Mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kladdkaka med ostbågar

Du behöver:

120 g smör

60 g mörk choklad

60 g ljus choklad

3 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

3 dl mjöl

2 msk kakao

1 krm salt

Topping

400 g mjölkchoklad

ca 1/2 påse OLW Cheez Doodles

Gör så här:

Smält smöret i en stor kastrull, ta av från plattan och smält ner chokladen. Rör i socker, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjöl, salt och kakao och rör till en jämn smet. Grädda i en bakplåtspapperklädd form, 24 cm i diameter, i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt kallna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Smält mjölkchokladen och blanda i ostbågarna, och häll toppingen över den kalla kakan. Ställ i kylen en stund så att chokladen stelnar.

Recept Maria Culha på Orkla Confectionery & Snacks.

Annons