Kladdkaka med svarta bönor och Nutellafrosting
30 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Bakar du kladdkakan med svarta bönor förstärks chokladsmaken. Bonusen är ju också såklart Nutellafrostningen – det tackar ingen nej till!
Annons
Kladdkaka med svarta bönor och Nutellafrosting
Att baka med svarta bönor förstärker chokladsmaken, men du anar inga bönor.
6 portioner
Du behöver:
400 g kokta svarta bönor på burk
50 g smör
50 g mörk choklad
2 ägg
2 msk kallt kaffe
1 ½ dl farinsocker
1 ½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk flingsalt
Nutellafrosting:
60 g smör
50 g (1 dl) florsocker
2 msk kakao
100 g Nutella eller chokladnötsmör
2 tsk grädde
Topping:
2 msk chokladpärlor
Ätbart guldglitter
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°. Klä en springform på cirka 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Smält smör och choklad över vattenbad. Låt svalna något. Lägg chokladblandningen, ägg, kaffe och bönor i en mixer och mixa till en slät röra. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem sedan i mixern och mixa till en slät smet. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen tills kakan är fast i kanterna men kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna i formen.
- Vispa rumsvarmt smör med elvisp i 5 minuter. Tillsätt florsocker och kakao och vispa i ytterligare 2 minuter, vispa ner Nutellan och sedan grädden. Häll upp frostingen i en spritspåse och spritsa ut den med stjärntyll över kakan. Dekorera med chokladpärlor och guldglitter.
Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth
Annons