Klassisk midsommarmat – med en twist!
17 jun, 2019
AvRedaktionen
Bjud på traditionell svensk midsommarmat som sill, snaps, mandelpotatis, gravad lax och marängtårta – men servera i andra former och tillsammans med nya smaker!
Annons
1. Fläderdrink med grapefrukt och gin
Frisk och fräsch fördrink som passar perfekt före maten.
Till receptet >>
2. Västerbottenskräm i snapsglas med kavring och löjrom
Superenkel plockrätt som känns roligare än västerbottenspaj.
Till receptet >>
3. Sillceviche med gurkkulor och citronmajonnäs
Svensk variant av ceviche. Servera i små glas eller koppar
Annons
Till receptet >>
4. Matjessillbricka med ljummet ägghack
Matjes är ett måste på midsommar. Servera som en plocktallrik!
Till receptet >>
5. Hemgjord citronsnaps
Förbered den här goda snapsen några dagar innan den ska drickas.
Annons
Till receptet >>
6. Gravad lax med fläder, apelsin och löjromskräm
Lägg upp på ett fat och toppa med rädisor, gräslök och dill.
Till receptet >>
7. Primörsallad med färskpotatis
Toppa salladen med senapsdressing och färska örter.
Annons
Till receptet >>
8. Marängtårta med hasselnötter och sommarbär
Ingen sommar utan en tårta med färska bär och friska smaker!
Till receptet >>
Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull
Annons