Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Klassisk och smakrik pan bagnat med grönsaker

21 okt, 2019
AvRedaktionen
Pan bagnat är en mättande klassiker fullproppad av nyttigheter. Mackan innehåller paprikor, zucchini, ägg, kronärtskockor och basilika. Bra som mellanmål och lättare måltid!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4-6 portioner

Du behöver:

1 stort surdegsbröd

1 burk inlagda paprikor

1 zucchini, tunt skivad

Salt och svartpeppar

4 hårdkokta ägg, skalade och halverade

10 inlagda kronärtskockshjärtan, strimlade

10 basilikablad

Gör så här:

  1. Vänd ner den tunt skurna zucchinin tillsammans med de paprikorna i en skål så allt täcks av paprikornas lag.
  2. Dela brödet på längden, utan att skära helt igenom, och fläk upp det.
  3. Skrapa bort lite av brödets innanmäte (spara till fyllning i t ex köttbullar).
  4. Lägg på ägg, toppa med kronärtskocka och paprikaröran, lägg på locket.
  5. Slå in brödet i plastfolie, lägg på en skärbräda och något tungt på den.
  6. Lägg in i kylen tills nästa dag.
Recept på pan bagnat med grönsaker
Pan bagnat med grönsaker.

Av: Camilla Perez

Foto: Lina Eidenberg Adamo, So Photo Agency

LÄS MER: 5 matiga och lyxiga mackor du bara måste testa

Annons