Klassisk och smakrik pan bagnat med grönsaker
21 okt, 2019
AvRedaktionen
Pan bagnat är en mättande klassiker fullproppad av nyttigheter. Mackan innehåller paprikor, zucchini, ägg, kronärtskockor och basilika. Bra som mellanmål och lättare måltid!
Annons
4-6 portioner
Du behöver:
1 stort surdegsbröd
1 burk inlagda paprikor
1 zucchini, tunt skivad
Salt och svartpeppar
4 hårdkokta ägg, skalade och halverade
10 inlagda kronärtskockshjärtan, strimlade
10 basilikablad
Gör så här:
- Vänd ner den tunt skurna zucchinin tillsammans med de paprikorna i en skål så allt täcks av paprikornas lag.
- Dela brödet på längden, utan att skära helt igenom, och fläk upp det.
- Skrapa bort lite av brödets innanmäte (spara till fyllning i t ex köttbullar).
- Lägg på ägg, toppa med kronärtskocka och paprikaröran, lägg på locket.
- Slå in brödet i plastfolie, lägg på en skärbräda och något tungt på den.
- Lägg in i kylen tills nästa dag.
Av: Camilla Perez
Foto: Lina Eidenberg Adamo, So Photo Agency
Annons