Klassisk svamptoast
17 aug, 2017
AvRedaktionen
Svamp behöver inte smaksättas med annat än salt och timjan om den steks i rikligt med smör. För smakens skull, stek gärna brödet i samma panna som svampen.
Annons
Den klassiska svampmackan gör sig lika bra till en enkel vardagsmiddag som till en lyxigare middagsbjudning. Variera gärna svamp efter säsong.
4 st
Du behöver:
4 skivor levain
300 g portabellosvamp
300 g ostronskivling
1 schalottenlök
125 g Arla® Svenskt Smör
5 kvistar färsk timjan
salt
Gör så här:
- Rensa svampen och dela den i mindre bitar.
- Skala och finhacka löken. Plocka bladen av timjanen.
- Smält 100 g av smöret i en varm stekpanna.
- Lägg ner svampen när smöret tystnat och stek den gyllene. Tillsätt lök och timjan. Smaka av med salt.
- Ta upp svampen ur stekpannan och tillsätt ytterligare 25 g smör. Stek brödet ca 3 min på varje sida.
- Lägg svampen på brödet och servera.
Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla
Annons