Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Klassisk svamptoast

17 aug, 2017
AvRedaktionen
Klassisk svamptoast.
Svamp behöver inte smaksättas med annat än salt och timjan om den steks i rikligt med smör. För smakens skull, stek gärna brödet i samma panna som svampen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den klassiska svampmackan gör sig lika bra till en enkel vardagsmiddag som till en lyxigare middagsbjudning. Variera gärna svamp efter säsong.

4 st

Du behöver:

4 skivor levain

300 g portabellosvamp

300 g ostronskivling

1 schalottenlök

125 g Arla® Svenskt Smör

5 kvistar färsk timjan

salt

Gör så här:

  1. Rensa svampen och dela den i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka löken. Plocka bladen av timjanen.
  3. Smält 100 g av smöret i en varm stekpanna.
  4. Lägg ner svampen när smöret tystnat och stek den gyllene. Tillsätt lök och timjan. Smaka av med salt.
  5. Ta upp svampen ur stekpannan och tillsätt ytterligare 25 g smör. Stek brödet ca 3 min på varje sida.
  6. Lägg svampen på brödet och servera.
Klassisk svamptoast.
Klassisk svamptoast.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons