Klassiska chokladtryfflar
25 maj, 2022
AvLinn Grubbström
AvSara Andersson
Klassiska chokladtryfflar kan du fylla med vad än du gillar, till exempel kardemumma, kanel eller rivet citronskal.
Annons
Klassiska chokladtryfflar
Perfekt grundrecept på chokladtryfflar som formligen smälter i munnen. Smaksätt om du vill med någon favorit som till exempel kardemumma, kanel, rivet citronskal eller någon likör.
10–15 stycken
Du behöver:
1 ¼ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 tsk smör
Topping:
Kakao
Gör så här:
- Koka upp grädden i en kastrull, ta från värmen direkt när den börjar bubbla upp. Bryt sedan chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med smöret. Häll över grädden och rör ihop till en slät chokladsmet. Ställ i kylen för att stelna.
- Ta fram chokladtryffeln och rulla till små bollar, gärna med hjälp av två teskedar eller med plasthandskar på händerna. Rulla bollarna i kakao och förvara kallt till servering.
Foto: Peter Kam
Annons