Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Klassiska lussebullar

10 dec, 2016
AvRedaktionen
Baka klassiska lussebullar.
Klassiska lussebullar är ett måste för att överleva december månad! Ladda upp med ett gäng av det magiska bakverket och säkra upp för en minst sagt god månad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ingredienser:

50 g jäst

150 g smör

5 dl mjölk

250 g kesella

1 st ägg

2 paket saffran

3 dl socker

0.5 tsk salt

17 dl vetemjöl

russin

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölken, värm till 37°. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt kesella, ägg, saffran, socker och salt och arbeta till sist ner mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under duk i bunke i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på bakbordet, arbeta den blank och slät och dela den i två delar, en till lussekatter och en till saffransbullar.

Dela degen i 15 delar som rullas ut till smala längder. Snurra längderna från varsitt håll till lussekatter som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Tryck i russin i ändarna och låt jäsa ytterligare 20–30 minuter, till dubbel storlek. Pensla sedan lussekatterna med ägg och grädda i cirka 8 minuter, tills de fått fin färg.

Klassiska lussebullar. Recept & foto: BAKA
Klassiska lussebullar. Recept & foto: BAKA

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons