Leilas klassiska våfflor med blåbär
17 mar, 2017
AvRedaktionen
Våfflor passar lika bra till brunch som till dessert. Här är Leila Lindholms recept med blåbär i smeten. Servera gärna med en klick grädde.
Annons
10–12 våfflor
Tid: 45 minuter
Du behöver:
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
8 dl mjölk
75 g smör
4 ekologiska ägg
2 dl färska blåbär (eller frysta)
lite smält smör till gräddning
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en slät smet.
- Smält smöret, häll i resterande mjölk och vispa ner det och smör i smeten.
- Tillsätt äggen.
- Låt smeten svälla i 20–30 minuter.
- Vänd försiktigt ner blåbären i smeten strax före gräddning.
- Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene.
Recept av Leila Lindholm från boken ”One more slice”
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fler recept hittar du här.
Annons