Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Leilas klassiska våfflor med blåbär

17 mar, 2017
AvRedaktionen
Leilas klassiska våfflor med blåbär i smeten.
Våfflor passar lika bra till brunch som till dessert. Här är Leila Lindholms recept med blåbär i smeten. Servera gärna med en klick grädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–12 våfflor

Tid: 45 minuter

Du behöver:

5 dl vetemjöl

1 1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

8 dl mjölk

75 g smör

4 ekologiska ägg

2 dl färska blåbär (eller frysta)

lite smält smör till gräddning

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en slät smet.
  2. Smält smöret, häll i resterande mjölk och vispa ner det och smör i smeten.
  3. Tillsätt äggen.
  4. Låt smeten svälla i 20–30 minuter.
  5. Vänd försiktigt ner blåbären i smeten strax före gräddning.
  6. Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene.
Leilas klassiska våfflor med blåbär.
Leilas klassiska våfflor med blåbär.

Recept av Leila Lindholm från boken ”One more slice”

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fler recept hittar du här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons