Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Knäckebröd med fänkål och rosmarin

25 nov, 2016
AvRedaktionen
Knäckebröd med fänkål och rosmarin.
Vem blir inte glad för lite hembakat knäckebröd? Knyt ett vackert band om eller lägg dem i en dekorativ plåtburk så är finaste jul klappen fixad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–15 små bröd

Tid: ca 30 min + tid att jäsa

Ingredienser:

10 g jäst

2 dl kallt vatten

1/2 msk fänkålsfrön 1 tsk salt

2 dl grovt rågmjöl

3 1/2–4 dl vetemjöl

färsk rosmarin

Gör så här:

Lös jästen i vattnen i en rymlig bunke. Stöt fänkålen grovt. Blanda ner fänkål, salt och det mesta av mjölet i vätskan. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 1 timme.

Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i 10 bitar och kavla ut till runda kakor. Nagga med en gaffel.

Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar och stansa ut ett hål i mitten på varje bröd. Ta hjälp av t ex ett matskedsmått eller en petflas­kekork. Pensla med lite vatten och strö över finhackad rosmarin. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter tills kakorna hårdnat helt. Låt svalna på galler.

Knäckebröd med fänkål och rosmarin.
Knäckebröd med fänkål och rosmarin.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons