Knäckesnittar med skinka och waldorfsallad
19 dec, 2016
AvRedaktionen
Matigt tilltugg som passar utmärkt till glögg. Den friska och krämiga waldorfsalladen är en klassiker som sägs ha sitt ursprung på anrika hotell Waldorf Astoria i New York.
Annons
12 st
Tid: 25 minuter
Du behöver:
12 knäckebrödsbitar (tändsticksaskstora)
smör
100 g tunt skivad julskinka (eller kokt skinka)
12 vindruvor
nymald vitpeppar
Waldorfsallad:
200 g rotselleri
1 litet rött äpple (t ex Ingrid Marie)
2 msk grov senap
1/2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 näve babyspenat
2 krm salt
Gör så här:
- Börja med salladen. Skala och strimla rotsellerin i drygt tändsticksstora stickor.
- Koka upp vatten i en kastrull och blanchera selleristickorna hastigt, cirka 1–2 minuter.
- Häll av i durkslag och spola av dem i iskallt vatten. Salta lätt.
- Strimla äpplet med skalet i lika stora strimlor som sellerin.
- Rör samman senap, crème fraiche och majonnäs.
- Vänd i selleri och äppelstickorna samt spenaten. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Smöra knäckebröden och lägg på en liten bit skinka. Lägg en sked waldorfsallad ovanpå och toppa med en druva. Peppra lätt.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Annons